Volg de onderstaande instructies om apps toe te voegen:

Het Android besturingssysteem is een open-source platform waarmee u aangepaste applicaties kunt installeren, zelfs als de Google Play Store niet beschikbaar is. Volg de volgende stappen om aangepaste applicaties te installeren.

1. De Applicatie Downloaden

a. Download het applicatiebestand (.apk) van een vertrouwde bron.

b. Het APK-bestand kan direct op het interne geheugen van het bord worden gedownload of via een USB-stick vanaf een andere bron geïmporteerd worden.

2. Toestemmingen Verlenen

U moet “Unknown Sources”, oftewel ‘Onbekende Bronnen’, toestemming verlenen voordat u aangepaste applicaties installeert. Deze optie zal voor toekomstige instanties ingeschakeld blijven.

2.1 Ga naar: Settings > Security.

2.2 Selecteer bij Unknown Sources de schakelaar om de functie in te schakelen. Er verschijnt een pop-up bevestigingsbericht. Selecteer OK.

2.3. U kunt nu een APK-bestand op een USB-stick laden. Selecteer Install from storage en selecteer het APK-bestand.

3. De Applicatie Installeren

a. Zorg ervoor dat de ingang van de ingesloten Android speler is geselecteerd.

b. Open de Folders applicatie dat zich in uw ‘App drawer’ bevindt.

c. Navigeer naar de locatie van het APK-bestand – Interne Opslag of USB-drive.

d. Klik twee keer op het APK-bestand om de installatie te beginnen.

e. Klik op Next of scrol naar beneden wanneer het installatievenster verschijnt.

f. Klik op Install.

g. Wanneer de installatie voltooid is, klik dan op Done.

h. De applicatie zou nu geïnstalleerd moeten zijn. Het kan vervolgens in de ‘App drawer’ gevonden worden.