Dit gebeurt wanneer de schermresolutie hoger is ingesteld dan wat de monitor kan weergeven.

Als de monitor bijvoorbeeld resoluties tot 1920x1080 ondersteunt en de videokaart maximal 2560x1440 toestaat, wordt de fout weergegeven als u de resolutie op de hoogste instelling instelt.

Start opnieuw op en ga eerst naar de veilige modus van Windows. Stel de aanbevolen resolutie in volgens de gebruikershandleiding van de monitor.

Stap1: Ga naar de veilige modus van Windows:

Raadpleeg Start uw PC in veilige modus in Windows 10 en volg de sectie ‘’vanaf een zwart of leeg scherm’’.

Stap 2: Verander uw schermresolutie:

Volg de onderstaande instructies als u zich in de veilige modus bevindt.

1. Open Schermresolutie door op de volgende knoppen te klikken: Start, gevolgd door Control Panel, gevolgd door Appearance and Personalization, gevolgd door Adjust screen resolution.

2. Klik op de vervolgkeuzelijst naast Resolution. Verplaats de schuifregelaar naar de gewenste resolutie en klik op Apply.

3. Klik Keep om de nieuwe resolutie te gebruiken en Windows opnieuw te starten.